Little Big Souls

YOU & GHANA FOUNDATION


Little Big Souls Little Big Souls is een lokale non-profit organisatie die zich inzet voor

prematuur geboren kinderen in Afrika. Momenteel is de organisatie het

meest actief in Ghana, Nigeria en Zuid-Afrika. Zij ondersteunen in diverse

ziekenhuizen de couveuse unit met materiaal & kennis.


Voor het regeringsziekenhuis ‘Tema General Hospital’ is in 2015 een KMC

(kangaroo mothercare center) opgezet.Bij andere partnerziekenhuizen

van Little Big Souls wordt momenteel een nieuw KMC-centrum opgezet.

Doel van een dergelijk centrum is om stabiele prematuur geboren kinderen 24/7 huid- op – huid contact aan te kunnen bieden bij hun moeders. Uit onderzoek is gebleken dat deze manier van verplegen effectief is wanneer er te weinig couveuses zijn of de omstandigheden op de couveuse afdeling sub optimaal. Baby’s voelen zich  rustig en op hun gemak dicht bij hun moeder, hun temperatuur blijft op pijl en de borstvoeding wordt gestimuleerd. Hierdoor blijven baby's stabieler, groeien ze sneller en zorgt dit voor een vroeg ontslag.

                                                                                                      

Daarnaast heeft Little Big Souls sinds kort een eigen kantoor wat vele mogelijkheden biedt qua ondersteuning aan de ouders van prematuur geboren kinderen. Dit staat nog in de kinderschoenen waar wij met behulp van studenten/vrijwilligers komend jaar meer vorm aan hopen te geven. Het gaat bij dit kantoor onder andere om de "Remembrance Hall',  een ruimte waar ouders terecht kunnen voor een stuk rouwverwerking indien zij hun kindje verloren zijn. Ook wordt er gewerkt aan een consultatiebureau voor ex-prematuren waar ouders terecht kunnen met vragen over de ontwikkeling van hun kind.


Jij gaat als student of vrijwilliger deel uit maken van het Parental Support Program waarbij je ouders ondersteunt vanaf de NICU tot aan gemiddeld ongeveer de peuterleeftijd wanneer ouders voldoende zelftrouwen hebben om het op eigen kracht te doen.
Je biedt een luisterend oor, troost, ondersteuning bij de borstvoeding, uitleg over zorg en ontwikkeling van hun kind etc.


           Er is ruimte voor 2  studenten/vrijwilligers per periode.                           Huisvesting in een gedeeld appartement in Accra.

  

                       De link hieronder verwijst je naar de Facebook-pagina van Little Big Souls

                       voor meer informatie over deze organisatie.

Copyright © Alle rechten voorbehouden