Alafya Foundation

(the Kids Shelter)

 

Dit is een kindertehuis in Sunyani op ongeveer 7 uren reisafstand van Accra. Het is mogelijk om dit sociale project te combineren met een stage/werkplek in 1 van de ziekenhuizen in Sunyani. Hier kan je kiezen voor de uitstroom 'midwifery' of 'general nursing'.

 

Er is woonruimte beschikbaar in het weeshuis zelf waardoor je je midden in een grote familie bevind. Je beschikt echter over een privékamer met veranda. Met de pot mee-eten is een optie maar er is ook gelegenheid om je eigen maaltijden te bereiden.

 

Tijdens schoolperiodes wonen er 6 kinderen in het weeshuis in de leeftijden van ±7 tot 15 jaar.

Een helpende hand is hier gewenst om ’s ochtends alle kinderen klaar te maken voor hun schooldag en ze na school weer op te vangen. Hulp bij huiswerk en tijd voor gezamenlijke leuke dingen voor het slapengaan en in de weekenden. In de schoolvakanties komen ook de oudere kinderen thuis die anders op een kostschool zitten. Wanneer de kinderen op school zitten heb je je handen vrij om bijvoorbeeld werkervaring op te doen in het ziekenhuis of samen met de eigenaresse van het weeshuis (een Nederlandse verpleegkundige) werken aan haar schoolfonds project in het Noorden van Ghana waar zij ruim 150 kinderen toegang aan onderwijs verlenen.

 

Kids Shelter Sunyani is een project van de Alafya foundation, meer informatie over deze stichting vind je door op onderstaande foto te klikken.

 

YOU & GHANA - CONNECT TO CARE

 

Kamer van Koophandel

Chamber of Commerce

Nr.: 64657035

 

Rekeningnummer

Bankaccountnumber

IBAN: NL83 INGB 0007 1335 55

(+31) 623943072

CONTACT

info@you-and-ghana.com

© Copyright. All Rights Reserved.