Even voorstellen

Mijn naam is Albertine Visbeek en ik ben opgeleid als kinder – obstetrie en tropenverpleegkundige. Daarnaast ben ik afgestudeerd als lactatiekundige.

 

In 2007 ben ik als 3e jaars hbo-v student naar Ghana geweest voor een stage voor 3 maanden en na mijn afstuderen heb ik in 2009 nog 4 maanden in Tanzania gewerkt. Door de jaren heen heb ik mijn hart aan Ghana verloren en ga ik jaarlijks 1 of 2 maal terug om mij in te zetten als vrijwilliger bij diverse projecten en organisaties; allen gerelateerd aan de zorg voor kinderen, zwangeren en pasgeborenen. Dit omdat mijn interesse voornamelijk uit gaat naar deze doelgroep patiënten.

Inmiddels woon ik tijdelijk in Ghana om verder vorm te kunnen geven aan de stichting en de verschillende projecten.

 

Voorheen wisten studenten mij via via te vinden en help ik ze in de voorbereidingen voor hun grote reis, dit als aanvulling op de begeleiding wat vanuit de scholen geboden wordt. Door een buitenland stage groei je in je werk door mee te draaien in een ander zorgsysteem en daarnaast is het een enorme boost voor je persoonlijke ontwikkeling.

 

In Ghana krijg ik vanuit de projecten en organisaties waar ik voor werk al jaren het verzoek of ik niet meer zulke gemotiveerde vrijwilligers of studenten kan regelen.. het leek me nu dan ook tijd om dit daadwerkelijk te gaan doen. De connecties in Ghana zijn gelegd.. nu de link naar de studenten & vrijwilligers nog!

 

Berber

DE STICHTING

Stichting You & Ghana - Connect to Care is in November 2015 opgericht en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, regio Friesland. De statuten zijn opgemaakt door Yvon Notariaat te Drachten.

 

BESTUUR

Secretaris - Berber Roosma

''Ik ben docent en geef Nederlandse les aan jongeren binnen een ISK (internationale schakelklas). Hier krijg ik te maken met leerlingen van allemaal verschillende achtergronden en culturen.

 

Graag zet ik mij vanuit mijn expertise in voor Stichting You & Ghana daar waar ik kan.'

 

 

Penningmeester - Rebecca Gout - Tabi

'Van oorsprong ben ik Ghanese en ben ik op mijn 16e verhuisd naar Nederland. Ik werk bij een kinderopvang als groepleidster. Middels deze functie binnen de stichting kan ik mij inzetten voor vrouwen & kinderen in Ghana. Ik vind het erg fijn om op deze manier betrokken te blijven met mijn roots.

 

 

 

VRIJWILLIGERS

Carla van Valkenburg

Willianne Postmus

Welmoed Zeinstra

 

'Wij zijn in 2016 op stage geweest in Ghana via stichting You & Ghana. Inmiddels zijn we allemaal afgestudeerd als verpleegkundige. Graag wilden wij betrokken blijven bij de stichting en verzorgen wij grotendeels de voorbereiding van nieuwe studenten en vrijwilligers.

Erg leuk om te doen vanuit ons eigen ervaringen!'

 

 

Carla

Willianne

Welmoed

Rebecca

Albertine

CONTACT PERSOON IN GHANA

Kate Barnor - Kumi

'My educational background is in midwifery so I'm closely related to the focus group of You & Ghana - Mother and child. I'm currently working on setting up a second office for You & Ghana - the You & Ghana foundation Gh to increase the impact of the Safe Motherhood program.

I hope that in future we can roll out more low cost solutions to save lives of mothers and children.

Kate

YOU & GHANA - CONNECT TO CARE

 

Kamer van Koophandel

Chamber of Commerce

Nr.: 64657035

 

Rekeningnummer

Bankaccountnumber

IBAN: NL83 INGB 0007 1335 55

(+31) 623943072

CONTACT

info@you-and-ghana.com

© Copyright. All Rights Reserved.